Varför varje företag behöver bli ett digitalt medieföretag

by Redaktionen - 18/03/2020 - 09:40

Vi har tidigare rapporterat om att allt fler företeg inser att man måste hantera egna mediekanaler och inte bara förlita sig på sociala medier, se vår artikel “Studie visar att företag prioriterar egna medier”

På Modern Marketing Blog som ges ut av Oracle, utvecklar Chris Zilles ämnet.

Skillnaden mellan "innehåll" och "reklam" har nu suddats ut till den grad där det helt enkelt är billigare och effektivare för företag att skapa sponsrat innehåll. När de skapar mer och mer innehåll - bloggar, videor, podcast, e-böcker - liknar de allt mer digitala medieföretag.

Enligt Chris Zilles finns det tre goda skäl till att varför företag måste agera likt ett digitalt medieföretag.

  1. Ge dina kunder (läsare) vad de verkligen vill ha
  2. Bygga din egna målgrupp
  3. Förvandlar kunder till fans och följare

I tillägg till dessa tre argument kan vi på dploj även lägga till argumentet att det är enbart på egenägda och kontrollerade mediekanaler som företag och organisationer har full kontroll över innehåll och data.

Läs tips Kairos Future

Digitalt och disruptivt – fyra nycklar för digitala ledare

En central del av de förändrade affärsmodellerna handlar om att värdet av kvalitativ rådata förändras. Den som lyckas samla och bearbeta data på bästa sätt har alla möjligheter i världen att ta stora kliv på att profitera på digitaliseringens möjligheter. Dessutom spelar det en avgörande roll vem som kontrollerar de plattformar där datan samlas in, lagras och analyseras. Mer eller mindre alla organisationer med självaktning idag har ledningssystem, CRM-system etc. och de här systemen konsolideras just nu i rask takt till storskaliga plattformsägare. 

 

written by

DPLOJ