En miljon produkter stoppas på Amazon

by Carl Enderstein - 28/02/2020 - 14:41

Höjda priser och falsk information om coronaviruset.

En miljon produkter på Amazon har blivit stoppade berättar Reuters.

Det handlar om falsk marknadsföring av produkter som säger sig vara botemedel eller skydda mot coronaviruset.

Venture Beat berättar att Amazon har fått stark kritik de senaste veckorna kring hantering av erbjudanden av hälsorelaterade produkter. Exempelvis har det visat sig att priset på skyddsmasker har stigit kraftigt. Ett tio-pack skyddsmask kostar idag 128 dollar vilket är en ökning från med 87 dollar från medelvärdet enligt hemsidan camelcamelcamel.com, en sajt som följer priserna på produkter som säljs på Amazon.

 

En talesperson för Amazon refererar till företagets policy för produktinformation. Talespersonen säger att företaget kan komma att ta bort bort varor som skadar kundrelationer och förtroendet, i synnerhet om priset är märkbart högre än det tidigare var. Amazon har dock inte uttalat sig var de tycker gränsen går när en produkt har överstigit en prisgräns.

 

 

 

written by

DPLOJ